Представяне

Общо описание: Д-р Кристина Стоянова-Димитрова е специалист гастроентеролог с над 9 години медицински опит. Извършва прегледи при пациенти със заболявания на стомашно-чревния тракт и хепато-билиарната система, конвенционална и доплер ехография на корем.  Има дългогодишен опит с лечение на вирусни хепатити. Научните й интереси са насочени в областта на хепатологията, панкреасните заболявания, ултразвуковата диагностика, горна и долна ендоскопия. 

Д-р Кристина Стоянова-Димитрова не преглежда деца.

д-р Кристина Стоянова – Димитрова

Всички лекари,Гастроентерология

Запази час онлайн

Професионален опит

2013 г. - Магистър по медицина в Медицински факултет на Медицински Университет София

2018 г. - Придобива специалност по Гастроентерология в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда

Д-р Стоянова е практикувала в Клиника по гастроентерология на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда в периода 2014 - 2023г., където и придобива своята специалност през 2018г. От декември 2023г. е част от екипа на отделение по гастроентерология към Университетска Първа МБАЛ – София „ Св. Йоан Кръстител“. Към момента е част и от екипа специалисти на МЦ Хемус София. Владее английски и немски език.

Курсове и следдипломни квалификации

  • Правоспособност по Конвенционална ехография – Абдоминална ехография, I ниво;
  • Правоспособност по Абдоминална Доплер ехография – II ниво;
  • Участия в  множество конференции и форуми по гастроентерология и хепатология в България и чужбина
  • Участия в клинични изпитвания
  • Член на Българското дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография (БДГГЕАЕ) и Българска асоциация по ултразвук в медицината (БАУМ).